Bu uygulama, çeşitli sistemlerde çalışan tam özellikli bir iletişim uygulamasıdır. Discord rehberi 2023’de bu uygulama ile ilgili tüm merak edilen soruların cevaplarına yer verilmiştir. Daha önce oyun severler tarafından tercih edilen ve artık home office çalışanların da sıklıkla kullandığı bu online mesajlaşma platformunun kullanıcı tabanı, gün geçtikçe genişlemektedir. Bu online mesajlaşma programı sayesinde kişiler yazışarak, sesli sohbet ederek ve görüntülü görüşme yaparak iletişim kurabilmektedir.
Bir kanal açılarak belirlenen kişilerle ücretsiz sohbet odası oluşturabilmeyi mümkün kılan Discord, evden çalışma modelinin sıklaştığı günümüzde bu modeli benimseyen şirketlerin ve çalışanlarının en çok kullandığı programlardan birisi haline gelmiştir. Bununla birlikte milyonlarca oyuncu, birlikte bağlantı kurmak, içerik paylaşmak ve oyun oynamak için Discord’u kullanmaktadır. Herkes, herhangi bir nedenle ücretsiz olarak bir Discord sunucusu oluşturabilmektedir. Sizler için hazırladığımız Discord rehberiile konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Gelin birlikte Discord rehberini inceleyelim.
Arkadaşlarla, oyun topluluklarıyla ve geliştiricilerle sesli, görüntülü ve metin sohbeti paylaşımına izin veren ücretsiz iletişim uygulaması Discord, yüz milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Çevrimiçi ortamda bağlantı kurmanın en popüler yollarından birisi olan Discord, Windows, macOS, Linux, iOS, iPadOS, Android dahil olmak üzere hemen hemen her popüler platform, cihazda ve web tarayıcıları aracılığıyla kullanılabilmektedir.
Discord rehberi 2023 içeriğimizde, bu uygulama ile ilgili en merak edilen sorulardan bir tanesi olan Discord neden bu kadar popüler? sorusunun cevabını şu şekilde açıklayabiliriz: Öncelikle uygulama; mesajlaşmanın ötesinde, ses kanalları, ekran paylaşımı ve topluluk özellikleri sayesinde rakiplerinden ayrılmaktadır. Başlangıçta oyuncular için yaratılan bu uygulama, yavaş yavaş çok daha fazlası haline gelmiştir. Platformun başkalarıyla iletişim kurma biçimi, Discord rehberi 2023’de detaylı anlatılmaktadır.
Platform aracılığıyla kullanıcılar, fotoğraf ve video gibi diğer zengin medya biçimlerinin yanı sıra kısa mesaj ve video mesajları gönderebilmektedir. Discord söz konusu olduğunda platform, daha özel bir sosyal ağ deneyimi sunmaktadır. Bu deneyim, platformun bilgisayar veya telefonda yapılan her hareketi takip etmediği bir deneyimdir. Bu anlamda Discord, aşikar bir şekilde farklıdır. Discord gibi bir platformda kullanıcılar, kendilerini daha rahat hisseder.
Özel sohbet odaları ve topluluklar sağlayarak sosyal medyanın bir yönünü daha az halka açık ve daha özel olacak şekilde değiştiren bu sosyal medya platformu, kullanıcıların yaptığı pek çok şeyin takip edildiği bir çağda kullanıcılar için mahremiyet açısından oldukça uygun bir seçenek gibi görünmektedir. Bir sunucuya katılmak için gerekli olan sunucuya özel bir bağlantı vardır. Bu, yalnızca spam veya trol olan kullanıcıların topluluğu bozmasını engeller.
Hem yetişkinler hem de gençler, bir grup sohbetinin en iyi yönlerinin hepsine katılabilir. Discord, oluşturulduktan sonra oyuncular ve yayıncılar için bir araya gelmenin, sohbet etmenin ve birlikte oynamanın uygun bir yolu olduğu için popüler olmuştur. Discord’un popülaritesi artmaya devam etmektedir.
Şimdi Discord rehberimizde, sık sorulan sorulara bakalım.
Uygulamayı Discord rehberi basit bir ifadeyle kullanıcıların birbirleriyle farklı kanallar üzerinden iletişim kurmasını sağlayan bir platform olarak açıklamaktadır. Oyuncuların birbirleriyle topluluklar kurması ve sohbet etmesi için bir platform olması amacıyla 2015 yılında piyasaya sürülmüştür. Ancak artık sadece oyuncular için değil, farklı ilgi alanlarına sahip kitleleri kapsayan, bundan çok daha fazlası olan bir platforma dönüşmüştür.
2015 yılında piyasaya sürülen Discord, işletim sistemlerinin ve web tarayıcılarının çoğuyla uyumludur. Discord, Microsoft gibi şirketlerle yapılan satın alma görüşmelerine bakılmaksızın hala özel bir şirkettir. Sosyal oyun platformu Guildwork’ün kurucusu Stanislav Vishnevsky, Discord’u kavramsallaştırmak için sosyal oyun platformu OpenFeint’in kurucusu Jason Citron ile bir araya gelmiştir. Citron, OpenFeint’i 2011 yılında GREE’ye 104 milyon dolara satmıştır.
Jason Citron, Discord’un kurucu ortağı ve CEO’sudur. OpenFeint’i satmasının ardından Citron, Hammer & Chisel olarak bilinen oyun geliştirme stüdyosunu kurmuştur. Başlangıçta oyuncuları hedefleyen Discord, eSporlar ve LAN turnuva topluluklarında hızla popüler olmuştur. Haziran 2020’de, oyun odaklı olmaktan uzaklaşma niyetiyle yeniden markalaşmaya gidilmiştir. Citron, CTO olarak Vishnevsky ile birlikte şirketin CEO’su olmaya devam etmektedir.
NFT alanına biraz aşina olanlar, NFT Discord kanallarını duymuştur. Discord, NFT endüstrisinin gelişiminden bu yana, NFT projeleri için en önemli öncelik olmaya devam etmektedir. Discord NFT’ye aşina olmayanlar, Discord rehberi sayesinde hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmektedir. Bir NFT Discord, NFT projeleri ve markaları tarafından topluluklar için bir buluşma yeri olarak kullanılmaktadır.
NFT Discord sunucuları, bir NFT projesini çevreleyen duyuruların, güncellemelerin ve desteğin bulunacağı yerdir. Bu sunuculara katılmak genellikle ücretsizdir ve hatta proje ve topluluk üyeleri tarafından teşvik edilmektedir. Çok sayıda insanın bir topluluk şeklinde etkileşimde bulunabildiği bir sosyal medya platformu olan Discord, topluluk odaklıdır.
Topluluk odaklı olduğu için NFT projeleri için en uyumlu platformdur. Açıklamak gerekirse, bir NFT projesi sanatçılar, geliştiriciler ve yatırımcılardan birçok türde insanı içerir ve Discord, bir projenin tüm yönlerini yönetmek için iyi bir alan sağlar. Yani bir NFT topluluğu. Tipik bir Discord NFT sunucusunda aşağıdaki bileşenler bulunabilmektedir:
Discord rehberi 2023’e göre bir Discord hesabının açılmasının ardından uygulama indirilebildiği gibi tarayıcıda da çalıştırılabilmektedir. Uygulama kurulduktan sonra yeni bir sunucu oluşturulabilir ya da var olan bir sunucuya katılmak da mümkündür. Katılımcıların bilgisayar ekranlarını paylaşmasını, ses, metin yahut video gibi seçeneklerle iletişim kurmalarını sağlayan kanallar sunuculardır. Eğer kişi, daha önce var olan bir sunucuya giriş yapmak isterse davet koduna ihtiyacı olmaktadır.
Bir sunucunun oluşturulması, geçerli bir sunucu adına bağlıdır. Bunun dışında herhangi bir şeyin yüklenmesine gerek yoktur. Discord, bir kullanıcının 100 sunucuya kadar katılımını sağlamaktadır. Kullanıcı hangi sunuculardan bildirim almak istiyorsa bunu belirleyebilmektedir. Bununla birlikte, katıldığı her sunucu için farklı kullanıcı adı kullanabilmektedir. Discord, ücretsiz indirilebilmekte ve herhangi bir ücret ödemeden kullanılabilmektedir.
Bu deneyimi üst seviyelere çıkartmak istiyorsanız ücretli Discord Nitro’ya üye olabilirsiniz. Discord rehberi 2023’de Discord Nitro aylık ücret açıklanmıştır. Discord Nitro’nun sunduğu avantajlardan biri, GIF formatında hareketli avatarın kullanıcıların profillerine eklenmesidir. Ayrıca kullanıcılar, profillerinde Nitro rozetine ve dört haneli kullanıcı adı etiketlerine sahip olabilmektedir. Daha yüksek kalitede ekran paylaşımı ile dosya yükleme boyutunun 8 MB’dan 50 MB’a yükselmiştir.
Discord, kullanıcıların oyun topluluklarıyla, arkadaşlarıyla ve geliştiricileriyle kullanabileceği bir uygulamadır. Hem sesli hem yazılı hem de görüntülü sohbeti sağlar. Ücretsiz iletişim uygulamasıdır. Yüz milyonlarca kullanıcısıyla insanlarla çevrimiçi iletişim kurmanın en popüler yoludur. Hemen hemen her popüler platform ile aygıtta kullanılabilmektedir. Discord rehberi, bir Discord kullanıcısının akıllı cihaz kullanarak kişisel arkadaş listesine nasıl arkadaş ekleyeceğini öğretmektedir.
Eğer kullanıcı, özgün Discord etiketi biliyorsa herhangi bir kullanıcıya kolayca arkadaşlık isteği gönderebilmektedir. İstek gönderilen kişi, isteği kabul ettiğinde anında arkadaş listesine eklenmektedir. Açıkça bir flört uygulaması değildir. Ancak insanların romantik bağlantılar kurması için giderek popülerliği artan bir platformdur. Bu uygulamaya ait sunucuları hem benzer düşünen kişilerle tanışmayı hem de iş için mesajlaşmayı sağlar.
Discord kullanıcılarının en az 13 yaşında olması önerilmektedir. Bu nedenle Discord, 12 yaşındakiler için uygun değildir. Tamamen kullanıcı tarafından üretildiği için küfür, grafik dil ve resimler olarak yetişkinlere uygun içerik barındırmaktadır. Bu platform, esasen 18 yaş altındakiler için pek uygun görülmemektedir. Kanal açıldığında kullanıcıya 18 yaşından büyük olduğunu onaylaması gereken bir mesaj gönderilmektedir. Etiketlenme, sadece 18 yaşından büyüklerin erişebileceği biçimde yapılmaktadır. Discord’un hizmet şartlarında minimum yaş şartı 13 olarak belirtilmiştir.
22 Mart 2021’de Discord iOS uygulamasının yaş derecelendirmesi 12’den 17’ye güncellenmiştir. Bunun yanı sıra uygulamalar için içerik kısıtlamaları söz konusu olan iOS cihazları artık cihazlarında Discord uygulamasına erişemeyebilmektedir. Discord, Apple’ın isteği üzerine yaş derecesini 17+ olarak güncellemiştir. Reşit olmayanların uygun olmayan içeriğe maruz kalmaması için sağlam denetimler ve politikalar oluşturulmaktadır.
Discord rehberi kapsamında size merak ettiğiniz bilgileri sunduk. Teknik ve teknolojik konularda merak ettiğiniz diğer konulara blog sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.
Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…
Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…
Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…
Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…
Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…
ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…