Categories: Genel

Fiziksel Sunucu Nedir? Nereden Alınır?

Fiziksel sunucuların çalışma prensibi sanal sunuculardan farklıdır. Fiziksel sunucular donanım paylaşımına ihtiyaç duymadan sunucu satışı yapan şirketlerden alabileceğiniz sunucuların ismidir. Fiziksel sunucular Hosting firmaların yönettiği donanımlar ile müşteriye ulaştırılır. Hosting paketleri satın alındığında bağlı olunan sunucuya pek çok site bağlı olur.

Ancak sunuculara bağlanan site sayısının artması halinde birtakım sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Bu tarz durumlarda kişilerin çalıştıkları Hosting firmaları ile iletişime geçmesi ve çok daha profesyonel bir sunucu hizmeti alması gerekir. Fiziksel sunucu hizmeti veren firmalar müşterilerine hem donanım seçeneklerini hem de kiralama ücretlerini sunar. Bu şekilde şirketlerin ihtiyacı olan donanımlar firmamız tarafından sağlanır.

Siz de fiziksel sunucu ihtiyacınızı https://rabisu.com/dedicated-server.php adresi üzerinden giderebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun sunucu paketlerimizi inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

Fiziksel Sunucu Faydaları Nelerdir?

Paylaşımlı sunucuların kullanılması halinde projelerin bu sunucularda depolanması trafik akışı problemlerinin yaşanmasına neden olabilir. Ancak fiziksel sunucular paylaşımlı sunucularda bulunmayan yazılımlardan da yararlanabilmenize imkân tanır. Bu şekilde paylaşımlı sunucularda yaşanan problemlerin önüne geçmek mümkün olur.
Anlık olarak sitelerde trafiğin yoğun olması halinde sitelere VDS yetmez. Bu gibi durumlarda fiziksel sunucu iyi bir çözümdür. Bunun yanında sitelerin uğradığı tehlikeli saldırı durumları normal Hosting paketleri tarafından karşılanmaz. Bu nedenle fiziksel sunucu kullanımı istenen IP adreslerinin engellenmesini sağlar.

Fiziksel sunucu kullanımlarında kontrol tamamen kullanıcının elinde olur. Bu sayede bütün işletim sistemleri ve yönetim panelleri sisteme yüklenerek kullanılması mümkündür.

Fiziksel Sunucunun Kullanım Amacı Nedir?

Fiziksel sunucuların kullanımı durumunda saklama alanlarının tamamı kullanıcıya ait olur. Verilerin saklanması ya da depolanması durumunda herhangi bir problem durumu söz konusu olmaz. Özel firmalardan satın alınan sunucuların barındırma alanı tamamen site için ayrılır. Gelişmiş olan internet sitelerinin farklı siteler ile aynı sunucuyu kullanmasının bu şekilde önüne geçilir. Siteler tek başına sunucuyu kullanır.

Paylaşımlı sunucuların kullanılması durumunda kişilere sunulan alan kullanılabilir. Bu alanın dışına çıkmak kişiler için mümkün olmaz. Fakat sitenin trafiğinin artmaya başlaması ile sitede birtakım yavaşlamalar meydana gelebilir. Yavaşlamaların yanında sitelerde kısa süreli çalışmama gibi durumlar da yaşanabilir. Fiziksel sunucular, paylaşımlı sunuculardan çok daha yüksek performanslı ürünlerdir. Fiziksel sunucularda site sunucunun kapasitesini bilir ve buna göre kapasitede artış yapabilir. Kapasitenin yetmediği durumlarda ise yeni bir sunucu alınmalıdır.

Fiziksel sunucular ile iyi bir depolama alanı elde edilir. Fiziksel sunucularda alan oldukça fazladır. Bu nedenle performansta düşüş gibi durumlar söz konusu olmaz. Fiziksel sunuculardan her zaman yüksek performanslar alındığı için firmalar bu sunucuları kullanmayı tercih eder.

Fiziksel Sunucularda Veri Güvenliği Nasıldır?

Fiziksel sunucularda veri güvenliği en önemli konulardan biridir. Sunucuya bir saldırı gelmesi durumunda veya fiziksel bir saldırı yaşanması halinde sunucuda yer alan veriler zarar görebilir. Sunucu hizmeti veren firmalar bu gibi durumlar için tüm önlemleri alır. Fakat bir saldırı olması durumunda bu saldırı uzaklaştırılsa bile siteden az miktarda verinin alınması durumu söz konusu olabilir. Bunun yanında sitelerde kısa süreli kapanmalar da söz konusu olabilir. Bu gibi durumlar ciddi krizlerin yaşanmasına neden olur.

Bu nedenle fiziksel sunucularda veri güvenliğinin oldukça iyi olması gerekir. Sunucularda bulunan veri merkezi için bir kullanıcı adı ve şifre olmalıdır. Paylaşımlı sunucularda herkes aynı kullanıcı adı ve şifreyi girer. Bu durumda bilgiler herkeste bulunur. Fakat fiziksel sunucularda kişiler tek başlarına bir kullanıcı adı ile şifre kullanır. Bu durum güvenliğin üst seviyede olmasına imkan sağlar.

Alan adı seçilerek sunucuların kullanılması ile birlikte farklı siteler ile aynı sunucular paylaşılmaktadır. Bu durumda bir siteye saldırı olması halinde bu durumdan sizin siteniz de etkilenir. Fiziksel sunucularda bu gibi durumların yaşanması mümkün değildir. Saldırılar direkt olarak sitenize geldiği zaman savunmanızı yapmanız gerekir. Bu durum sunucu hizmeti sunan alanında uzman firmamız tarafından yapılır.

Fiziksel Sunucu Türleri

İlk fiziksel sunucular temel fiziksel sunuculardır. Bu sunucu kaynaklarını kullanmak mümkündür. Bu sayede sitenizin sorunsuz olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Paylaşımlı sunuculardan daha fazla depolama alanı sunar.
Bunun yanında yüksek performanslı fiziksel sunucular da vardır. Bunlar temel fiziksel sunucuların yetersiz olduğu internet sitelerinde kullanılabilir. Bu fiziksel sunucu türü yüksek hacimli site trafiği olan siteler için daha çok tercih edilir. Siz de fiziksel sunucu hizmetlerini firmamızdan temin edebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
Erhan Ertan

Recent Posts

Linux Nedir? Linux Hosting Nedir?

Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…

6 ay ago

Windows Nedir? Windows Hosting Nedir?

Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…

6 ay ago

Woocommerce Nedir? Woocommerce Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…

6 ay ago

Opencart Nedir? Opencart Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…

6 ay ago

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Gerekenler Nelerdir?

Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…

7 ay ago

ARK Server Nedir? Nasıl Kurulur?

ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…

7 ay ago