Minecraft huni yapımı ile birlikte eşya aktarımı çok daha kolay hale geliyor. Oyunda hız kazanmak ve eşya toplamak veya boşaltmak için yardımcı olan huni sayesinde oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz. Aynı zamanda huni rayın üzerinde yer alan itemleri toplamak için de kullanılır.
Minecraft huni yapmak için çeşitli malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Bu malzemeler şu şekilde;
Bu malzemeleri temin ettikten sonra çalışma masasını açın. 3×3 alanda üst kısmın sağ ve sol kısmına, orta kısmın sağ ve sol kısmına, alt kısmın sadece ortasına demir yerleştirin. Çalışma alanının en ortasına ise bir adet sandık yerleştirin. Sıralamayı doğru şekilde yapmanız halinde huni yapımınız sorunsuz tamamlanacaktır.
Minecraft huni yapmak için temel malzemelerden birisi sandıktır. Sandık hazır halde bulunmadığından bunu kendinizin üretmesi gerekiyor. Esasında sandık yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak 8 adet tahta bulmalısınız. Tahta bulmak için ağaçları kesebilirsiniz. Kestiğiniz her ağaçtan tahta elde edebilirsiniz. Ağaçtan elde etmiş olduğunuz odunları sonrasında çalışma masasını açarak tahta haline getirmeniz gerekiyor. Bunun için çalışma masasını açarak yerleştirme yapmanız yeterlidir.
Sandık yapımında kullanılacak olan tahtaları elde ettikten sonra yapacağınız tek şey tekrar çalışma masasını açarak tahtaları belirli sıralama ile yerleştirmektir. 8 adet tahta gerekli olduğu için çalışma masasına sadece en orta kısımdaki kare boş kalacak şekilde yerleştirme yapmalısınız. Yani şu şekilde tahtaları yerleştireceksiniz;
Doğru yerleşim yaptıktan sonra sandığınız ortaya çıkmış olacaktır. Her 8 adet tahtaya 1 adet sandık elde edebilirsiniz. Yeni sandıklar elde etmek istiyorsanız bu durumda tekrar aynı işlemleri yapmanız gerekiyor. Sandık oyundaki işlevsel araçlardan birisidir. Sadece huni yapımı için değil aynı şekilde eşyalarınızı saklamak için de kullanabilirsiniz.
Minecraft huni yapılışı için temel malzemelerden birisini de demir oluşturuyor. Oyunda demiri öncelikle madenlerden cevher olarak bulmalı ve sonrasında fırında işlemelisiniz. Bunun için çeşitli madenleri dolaşabilirsiniz. Diğer cevherlere göre demir oyunda daha sık bulunabilmektedir. Ancak madenleri gezerken yaratıklar ile karşı karşıya kalabileceğinizi de unutmamalısınız. Madenlerde yaptığınız keşif turları sonucunda demir cevherini bulunca fırını kullanmalısınız.
Fırını açtıktan sonra üst kısma demir cevherini, alt kısma ise kömürü koymalısınız. Kömürünüz yoksa yine madenlerde arama yapmanız gerekecek. Yerleştirmeyi doğru yaptıktan sonra demir külçesi elde edebilirsiniz.
Minecraft huni kullanımı oldukça kolaydır. Oyunun temel dinamiğine göre diğer eşyalar ile huni uyumlu şekilde çalışmaktadır. Otomatik üretim sistemleri kullanıyorsanız kesinlikle huni kullanmanız yararlı olacaktır. Eğer boşluğa düşen eşyalarınız varsa tam düştüğü yere bir adet huni ve altına sandık koymanız halinde hem huniyi hem de sandığı depolama amacıyla kullanabilirsiniz. Depolama dolduğunda ise içindeki eşyaları alarak başka bir yere aktarmanız da mümkündür. Fakat sistemin olduğu şekilde çalışmasını istiyorsanız daha fazla huni ve sandık yerleşimi yaparak daha fazla depolama alanı da elde etmeniz kolay hale gelecektir. Böylece uzun süre üretim yapıp birikim sağlayarak gelecek olan eşyalarda kayıpların da önüne geçebilirsiniz.
Huninin kullanım alanları için ray da büyük önem taşıyor. Öncelikle yavaş hıza sahip olan klasik ray oyunda en sık kullanılan ray çeşitlerinden birisini oluşturuyor. Kızıl taş ve altın birleşimi ile yapılan ray hızlandırıcı olarak da kullanılabiliyor. Diğer ray tarzı ise reseptör kızıl taş rayı olarak biliniyor. Bu rayda otomatik kapı açma ve tuzak çalıştırma işlemi de yapılabiliyor.
Minecraft huniyi kullanmak için ray gerekiyorsa basit yöntemler ile ray yapabilirsiniz. Basit ray yapmak için altı adet demir ve bir adet tahtaya ihtiyacınız bulunuyor. Çalışma masasını açtıktan sonra yukarıdan aşağıya 3 sola, yukarıdan aşağıya 3 sağa ve en ortaya tek tahta çubuğu yerleştirdiğinizde 16 adet raya sahip olursunuz. Güçlendirilmiş ve hızlandıran ray yapımı için ise demir yerine altın külçe kullanmanız gerekiyor. Reseptör ray için ise demir külçe, ortaya tahta çubuk yerine reseptör ve kızıl taş koymanız yeterli olacaktır.
Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…
Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…
Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…
Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…
Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…
ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…