Categories: Genel

VDS Nedir, Nasıl Satın Alınır?

VDS nedir? VDS, günümüzde sunucularının kesintisiz ve yüksek performansta olmasını isteyenler tarafından sık tercih edilen bir web barındırma yöntemi olarak öne çıkıyor. Sanal sunucu çeşitleri arasında güvenli oluşu, stabil çalışması ve yüksek performans özellikleriyle VDS tercihi yapanlar fazlasıyla beklentilerini karşılıyor.

VDS Satın Al

VDS satın al seçeneği özellikle kesintisiz, yüksek performans gösterecek nitelikte sunucu talebinde olanlar için talep ediliyor. Sanallaştırma teknolojisinin ürünü olan VDS, ana sunucuya dahil olan donanımların tamamen küçük parçalar halinde ayrılmış halini temsil eder. Bu sayede her web sunucusu için özel olarak ayrılan işlemci ve RAM gibi kaynaklar sağlanır. Böylece sunucuda olabilecek yavaşlama sunucuda barınan tüm siteleri etkilemez, her site kesintisiz şekilde hizmet sağlar.

Farklı paketler altında sunulan VDS paketleri ile birlikte projeleriniz için doğru çözümler sağlayacak sunucuya kolayca sahip olabilirsiniz. VDS paketleri kapasite, kullanılan işlemci ve RAM gibi özelliklere ayrılarak küçük projelerden büyük yapıdaki projelere kadar her zaman beklentileri en iyi şekilde karşılayacak şekilde bulunabiliyor.

VDS Nedir?

VDS sunucu tercihinde bulunmadan önce VDS nedir sorusunun yanıtlanması büyük önem taşıyor. Temel olarak özel sunucu hizmeti olan VDS, sanal adanmış sunucu şeklinde biliniyor. Gerçek olan fiziksel bir sunucu, sanal olarak parçalara ayrılıyor ve her kullanıcının ihtiyaç duyacağı işletim sistemi ile yapılandırma yaşayarak doğrudan kullanıcının yetkisine sunuluyor. Böylece sunucunun sahibi güncelleme ve yazılım kurulumu gibi işlemleri de doğrudan kendisi yapmaktadır.

Özelleştirmeye olanak tanıması sayesinde özel yapıda olan projelerin sağlanabilmesi açısından da VDS beklentileri fazlasıyla karşılar. Günümüzde dijital işlemler büyük firmalar için de önemli olduğundan şirketler için de VDS sunucular işlemlerini sorunsuz olarak yapabilmelerine büyük katkı sağlar. Donanım konusunda farklı paketler bulunduğu için projenin ana özelliğine göre doğru sunucuyu bulmak da kolay hale geliyor. Kullanıcı, projesine ve uygulama alanına göre RAM kapasitesi, depolama hacmini ve diğer parametreleri kolayca seçebiliyor.

VDS Nedir? Sorusunun daha detaylı anlatımı için, VDS Sunucu Nedir? adlı makalemizi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

VDS Avantajları Nelerdir?

VDS sunucu almadan önce avantajlarının bilinmesi gerekiyor. Sağladığı yüksek performans ve stabil çalışma ile birlikte VDS kullanıcılar için şu yararları sunuyor;

  • VDS kullanımı kapsamında işlemci, RAM ya da disk alanı gibi kaynaklar başka kullanıcılar ile paylaşılmamaktadır. Bu durum esasen çok önemli olup söz konusu kaynakların her birinin kullanıcıya özel olarak tanımlanmasını içerir. Böylece kullanıcılar diğer web sitelerinin kaynaklarını kullanmaz. Bu sayede de kullanıcıların her birinin performansı en yüksek seviyede sağlanarak, performans kayıplarının önüne geçilir.
  • VDS kullanıcılar için büyük esneklik sağlar ve site sahiplerine root erişim olanağı sunarak site üzerinde fazla kontrol sahibi olunmasını mümkün kılar.
  • İhtiyaç halinde kaynak arttırma yapılmasına olanak tanıyarak projenin gerekliliklerine göre yeniden şekillendirme imkânı sağlar.
  • Sunduğu yüksek özelliklere kıyasla ekonomik olması sayesinde herkes tarafından tercih edilebilir durumdadır.
  • Güvenliği en yüksek düzeyde sağlaması için istenilen güvenlik yazılımının kurulmasına fırsat verir.
  • Kaynak kullanımında bağımsız çalışma sistemini temel olan VDS, böylece saldırı alan sitelerin performans kaybı yaşamalarının da önüne geçerek güvenliği en iyi şekilde sunmaya devam eder.

VDS Dezavantajları Nelerdir?

VDS satın al seçeneği sağladığı avantajlar ile albenisi yüksek olmasına karşılık bazı dezavantaj gibi görünebilecek durumları da içerir. Her ne kadar dezavantaj gibi bu durumlar görünüyor olsa da aslında istenen projelerin özelliğine tam uyum gösterilmesi ve sağlanması açısından doğru çözümler VDS tarafından sunulur. Sunucuyu tercih edecek olanların bunları bilmesi yararlı olacaktır;

  • VDS sunucular yüksek performans sağladığı için sunucuda yer alan yazılımların özelleştirilmesi gerektiğinde kullanıcının biraz da olsa teknik bilgi bilmesi gerekir.
  • Paylaşımlı veya bulut sunucularda kaynak sınırsız olurken VDS’de sunucu kaynağı belirlidir.

Kimler VDS Server Tercih Etmelidir?

VDS sunucu çeşitleri günümüzde yaygın olarak tercih edilen sistemlerdir. Pek çok kullanıcının dijital projelerinde yüksek verimlilik sağlaması amacıyla seçilir. Bu sunucular özellikle şu kesimlere hitap eder;

  • Paylaşımlı sunucu kullanarak istediği verimi alamayan, kesinti veya yavaşlama yaşayanlar,
  • Trafiği belirli bir ziyaret sayısının üzerine çıkmış ve bu yüzden sayfa yüklemelerinde yavaşlama yaşayan web siteleri,
  • Web sitesi trafiğinin kısa sürede artma potansiyeli olan siteler,
  • E-ticaret gibi çok fazla kullanıcı ve görselin bulunacağı siteler,
  • Yüksek kaynak ihtiyacı duyulan dijital projeler,
  • Yüksek performans ve root erişimi sayesinde site kalitesini arttırmak isteyenler, VDS sunucu tercih etmektedir.

Bu kapsamda;

  • Yüksek trafik içeren web siteleri
  • Oyun sunucusu kurmak isteyenler
  • Radyo ve TV uygulamaları veya yayın yapanlar
  • Büyük ölçekte mail trafiğine sahip olan işletmeler
  • Tamamen sunucu kontrolünü elinde tutmak isteyenler VDS kullanmalıdır.

VDS Fiyatları Nelerdir?

VDS fiyatları tercih edeceğiniz paketin özelliklerine göre değişmektedir. Her VDS paketinin sağlayacağı hizmet performans değerleri bulunmaktadır. RAM, işlemci ve disk boyutu paket fiyatlarının belirlenmesinde ana etmendir. Aylık veya yıllık olarak kiralanabilecek VDS sunucular bu sayede herkesin tercih edebileceği uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır.

Rabisu VDS Sunucu Hizmetleri

VDS kiralama sonrasında güvenli, sorunsuz ve yüksek kalitede hizmet almak istiyorsanız mutlaka güvenilir kaynaklardan kiralama yapmalısınız. Olası sorunlarda hızlı şekilde dönüşün sağlanması, sorularınıza yanıt verilmesi ve sunucunun kesintisiz olarak sunulması alacağınız performans açısından çok önemlidir. Rabisu VDS sunucu hizmetleri sayesinde bütçenize ve projenize en uygun sunucuyu kolaylıkla seçebilirsiniz. Her zaman alacağınız destek ile birlikte VDS kullanımında oluşacak sorunlarınızı da ortadan kaldırmak kolay hale gelecektir. Ayrıca sunucuların sorunsuz çalışması için tercih edilen donanım teknolojileri günümüz teknolojisine uyum sağlayarak yüksek performans almanıza yardımcı olur. Alacağınız yüksek performans ve buna bağlı olarak artacak kullanıcı deneyimi ile sitelerinizi ve projelerinizi kolayca yükseltebilirsiniz.

VDS kiralama size sadece birkaç tık uzakta, Rabisu ile projenize veya ihtiyacınıza göre performanslı VDS sunucu kiralama yapabilirsiniz. Buraya tıklayarak Rabisu VDS sunucu paketlerini görüntüleyebilir ve sadece birkaç adımda güvenilir ve kaliteli VDS server sahibi olabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Erhan Ertan

Recent Posts

Linux Nedir? Linux Hosting Nedir?

Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…

6 ay ago

Windows Nedir? Windows Hosting Nedir?

Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…

6 ay ago

Woocommerce Nedir? Woocommerce Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…

6 ay ago

Opencart Nedir? Opencart Ile E-ticaret Sitesi Kurmak

Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…

6 ay ago

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Gerekenler Nelerdir?

Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…

6 ay ago

ARK Server Nedir? Nasıl Kurulur?

ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…

6 ay ago