WordPress, başlangıçta bir blog platformu olarak ortaya çıkmış, zamanla gelişerek geniş kapsamlı bir içerik yönetim sistemi (CMS) haline gelmiştir. Açık kaynaklı bir yazılım olması, dünya genelinde geliştiricilerin katkıda bulunmasına ve sürekli olarak iyileştirilmesine olanak tanır. Bu özellikleri ile WordPress, web sitelerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturan bir platform haline gelmiştir.
Wordpress basit tanımı itibariyle hazır altyapı sistemidir. Ancak burada bir ayrımı yapmak gerekiyor. Wordpress.com veya org uzantısı üzerinden kullanıcılarına ücretsiz blog sitesi açmayı sağlamaktadır. Fakat Wordpress’ten anlaşılması gereken hostinge yüklenen ve özelleştirilebilir web sitesi yapmaya olanak tanıyan altyapı olmalıdır.
VDS (Sanal Sunucu) hizmetini Rabisu ile güvenilir, korumalı ve hızlı sunucularla alabilirsiniz.
Wordpress’in en büyük avantajı herhangi bir kod bilgisi gerektirmiyor oluşudur. Sunucuya sistem dosyaları yüklendikten sonra Wordpress kullanıma hazır hale gelir. Hatta çoğu zaman cPanel veya Plesk Panel gibi sistemler üzerinden otomatik yükleme yapılabildiği için kişinin FTP’ye girmesine bile gerek bırakmaz. Wordpress ile blog sitelerinden e-ticaret sitelerine kadar geniş yelpazede web sitelerini hayata geçirmek mümkündür.
Wordpress avantajları sistemin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamak açısından yararlı olacaktır. Kodlama ve yazılım bilgisi gerektirmeden herkesin kullanımına olanak tanıması Wordpress’i popüler kıldığı gibi aynı zamanda tercih edilebilir hale de getirmektedir.
Web Hosting hizmetini Rabisu ile güvenilir, korumalı ve hızlı sunucularla alabilirsiniz.
Çoğu hosting sağlayıcısı, kontrol paneli üzerinden WordPress’i birkaç tıklama ile kurmanıza olanak tanır. Bu yöntem, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde site kurmalarını sağlar.
Manuel kurulum daha fazla kontrol sağlar ve özellikle özel ayarlar yapmak isteyenler için uygundur. WordPress.org üzerinden indirilen WordPress dosyaları, FTP aracılığıyla sunucuya yüklenir ve wp-config.php
dosyası üzerinden veritabanı bağlantısı ayarlanır.
Site kurulumu sonrasında, tema seçimi ve gerekli eklentilerin yüklenmesi işlemleri yapılır. Bu aşamada, sitenin amacına uygun olarak eklentiler ve tema seçimi büyük önem taşır. Kullanıcılar, WordPress’in geniş eklenti ve tema kütüphanesinden yararlanarak, sitelerini istedikleri gibi özelleştirebilirler.
Linux, işletim sistemleri arasında en popüler olanlardan biridir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux,…
Windows, Microsoft tarafından geliştirilen ve dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemidir. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı…
Woocommerce, günümüzde e-ticaret dünyasında öne çıkan ve geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen bir…
Opencart, e-ticaret dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş açık kaynaklı bir platform olarak destek vermektedir.…
Web sitesi oluşturmak günümüzde herkesin ihtiyacı haline gelmiştir. Ancak bir web sitesi sahibi olmak için…
ARK Server Nedir? ARK Server, ARK: Survival Evolved oyununu arkadaşlarınızla birlikte, özelleştirilmiş bir ortamda oynamanızı…